Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015


Eco - ΜΠΡΙΚΕΤΑ













Οι μπρικέτες είναι 100% φυσικό προϊόν.

Δημιουργούνται υπό υψηλή πίεση, δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες και χημικά πρόσθετα.

Είναι ένα ανανεώσιμο οικολογικό και ανεξάντλητο βιοκαύσιμο που δε ρυπαίνει το περιβάλλον και έτσι αποτελεί μια εναλλακτική λύση θέρμανσης.

Έχουν εύκολη αποθήκευση καθώς είναι συσκευασμένες πακέτα (10κιλά) που βοηθάνε την τοποθέτηση τους σε οποιοδήποτε μέρος (δίπλα στο τζάκι, στο μπαλκόνι κλπ).

Δεν ρυπαίνουν τον χώρο αποθήκευσης καθώς δεν έχουν λάσπες, χώματα, υγρασία, ενώ είναι καθαρό υλικό και δεν αφήνει στάχτη (5 φορές λιγότερη στάχτη από το καυσόξυλο).
Έχει 4 – 6 φορές λιγότερη υγρασία από το ξύλο, μεγάλη θερμογόνο δύναμη, 1 kg μπρικέτας = 1,6 kg ξύλα, βαθμό απόδοσης 88% – 92%, δεν πετάνε σπίθες αποφεύγοντας περαιτέρω ζημιές στον χώρο, ενώ η θαλπωρή και η αίσθηση της φωτιάς είναι ίδια με αυτή του ξύλου.
Οι μπρικέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για καυσόξυλα καθώς μπορούν να καλύψουν οικολογικά και πλήρως τις ανάγκες σε θέρμανση ενός μέσου σπιτιού χωρίς την χρήση άλλης θερμαντικής πηγής καθώς έχουν ευρεία εφαρμογή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συμβατικά και ενεργειακά τζάκια, ξυλολέβητες, ξυλοσομπες, σόμπες – λέβητες καθώς και σε ξυλόφούρνους αρτοποιίας.
Οι μπρικέτες έχουν μηδενικό ισοζύγιο CO2 αποτρέποντας την απελευθέρωση ρύπων στην ατμόσφαιρα. Είναι καύσιμο ανακυκλώσιμο καθώς παράγεται κάθε χρόνο από αγροτικά κατάλοιπα, καλλιέργειες και απορριφθείσα βιομάζα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...